Kripto Coin Haber - Nephilis Hukuk ve Danışmanlık
Son Yazılar
Yükleniyor...

5 Şubat 2023 Pazar

Kripto Coin Haber

SD Bitcoin, 2017 senesinden bu yana en güncel Bitcoin haberleri ve yorumları, son dakika gelişmeleri, kripto parayla alakalı kapsamlı içerikleriyle kripto para yatırımcısının yanısıra olmaya gayret ediyor.


Dünya çarpıcı bir süratle değişiyor. Teknoloji, bütün yaşamı baştan sona etkiledi ve sıra maddi sisteme geldi. Teknolojinin bu denli yıkıcı bir değişim oluşturduğu bubugünümüzde eskinin mirası bir finansal sistem ile yola devam edilemezdi. Kripto paralar, gerisindeki Blockchain teknolojisi ve kuşkusuz Bitcoin burada büyük bir dönüşüme liderlik ediyor ve finansal sistemi daha iyiye şekillendirmeyi vadediyor.

Kripto para nedir?

Kripto para; kriptografiye, yani şifrelemeye dayalı, internet tabanlı para birimidir. Kripto paraların temelında ademi merkeziyetçilik, şeffaflık ve değiştirilemezlik gerçekleştiren Blockchain (Blok Zinciri) teknolojisi yatar.


Bir kripto paranın en mühim özelliği, rastgele bir merkezi otorite doğrulusunda denetim edilmemesidir. Blok zincirinin merkezi olmayan doğası, kripto para birimlerini devlet denetimi ve müdahalesine karşı kuramsal olarak dayanıklı kılar.


Kripto para birimleri, özel ve genel anahtarlar kullanılarak direkt olarak iki doğrultu arasında gönderilip alınabilir. Kripto para prosedürlerinde rastgele bir aracı yoktur. Kripto paralar, aracıyı ortadan kaldırır. Aynı vakitte bu transferler, geleneksel finans kurumları doğrulusunda alınan yüksek ücretler olmaksızın ideal maliyetle gerçekleştirilirler.


Kripto parayla alakalı çalışmalar, 1980’li senelere kadar uzansa da temel çıkış, Bitcoin’in 2009 senesinde pazara sürülmesiyle oldu. Daha fazla kripto coin haber için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bitcoin nedir?

2008 senesinde Satoshi Nakamoto doğrulusunda “eşler arası elektronik nakit sistemi” tanımıyla meydana çıkan ve 2009 yılının Ocak ayında pazara sürülen Bitcoin, fiziksel paralar gibi rastgele bir otorite doğrulusunda yönetilmeyen bir kripto para birimidir. Bitcoin, bugün pazar değeriyle en büyük kripto paradır.

Bitcoin anonim midir?

Bitcoin kullanıcıları, finansal prosedürlerini gerçekleştirirken kendilerine özel bir adrese sahiplerdir. Bu adreslerin karakter bakımından uzunluğu ise 30 karakterdir. Herhangi bir kayıt altında alınmadığı takdirde bu adresleri akılda tutmak gerektiğince zordur. Adreslerin gerisinde kim bulunduğu temel olarak bilinmez.


Kişi, rastgele bir şekilde kendisi ifşa etmediği takdirde adreslerin sahibini bulmak olanaksızdır. İşlem yapar iken sıksık aynı adresi kullanmak kimliğinizi açığa çıkarabilir. Analiz prosedürlerinde uzmanlaşmış şahısler, prosedür süreleri, prosedür miktarı gibi verilere bakarak adres ile şahıs arasında bağlantı kurabilir. Eğer dayanıklı bir saklılık ve emniyet istiyorsanız yaptığınız her prosedür amacıyla yeni adres kullanmaya ilgi edebilirsiniz.


Öte yandan Bitcoin’in anonimliğinden söz etmek bubugünümüzde çok olası değil. Bugün Bitcoin blok zincirini izlemeye yarayan sonsuz kullanımı basit vasıta bulunuyor. Bitcoin’de oluşturulan prosedürlerin çoğu devlet ve şirket doğrulusunda takip edildiği biliniyor. Bitcoin’de saklılığı çoğaltmak amacıyla devam eden çalışmalar neticelendiğinde Bitcoin’in daha anonim bir yapıya sahip olmasından söz edebiliriz. Gizlilikle alakalı son gelişmeleri takip etmek amacıyla Bitcoin haberleri seksiyonuna göz atabilirsiniz.

Bitcoin nasıl alınır?

Bitcoin almanın detaylı yolları vardır. Bir kripto para borsasına kayıt olarak Bitcoin’e sahip olabilirsiniz. Elbette Bitcoin’in de başka çoğu yatırım aracı gibi fiyatı değişkendir. En basit alım-satım tekniği ise borsaları kullanmaktan geçiyor. Bununla beraber kimliğinizin açık olmasını istemiyorsanız borsalardan uzak durmalısınız.


 

Paylaş

Yorum Yap

Bildirimler
Alanında uzman avukatlardan hukuki destek almak için bizimle iletişime geçin.
Kapat